Als anys 80, Joan Crous, provinent d'un petit poble de Catalunya i un apassionat dels seus invents, va crear un velocipede. Es deia JOACRO.
El seu taller era casa seva. No era massa gran, però amb el forn es bastava per modelar l’acer per fer el quadre i altres peces de la bicicleta.
Les característiques de tots els velocípedes és que tenen una roda davantera més gran que la posterior i la transmissió directa a la roda davantera, de manera que els pedals es fixen directament en l'eix de la roda i no necessiten frens. Els motius per tenir una roda gran al davant són perquè com més gran sigui la roda, més lluny podria circular amb els gir dels pedals.
Crous als anys 80 ja estava innovant: la transmissió directa li agradava, però no volia que el pinyó es fixés. Aleshores, va dissenyar un sistema que permetia al pinyó desfer-se de la transmissió de forces quan el ciclista deixa de pedalar i va dissenyar uns frens de tambor per aturar el velocícipede quan vulgui.
*Velocipede: considered the precursor of the bike. The term was coined by the French Nicéphore Niépce in 1818 to describe its version of Laufmaschine or Draisina, which was invented by the German Karl Drais in 1817.
Roger Tuneu, el nét de Joan Crous, sempre s'havia fascinat per les invencions del seu avi. El que més el va impactar va ser JOACRO, el velocidpede.
Va ser el 2012 quan va iniciar un projecte de bicicleta amb altres 3 amics. Aquell any va ser molt intens, va guanyar la lliga espanyola de MTBO i es va classificar per disputar els Campions Mundials de MTBO l’agost del mateix any.
Però, el 30 de juny de 2012, quan entrenava a prop de casa seva, va tenir un accident que va provocar-li un greu traumatisme cranioencefàlic, amb importants afectacions físiques i cognitives. Aquest accident el va treure de l’alta competència i va aturar el seu projecte professional.
El seu metge va dir que mai no podia tornar a muntar amb bicicleta ni continuar amb el seu ambiciós projecte de bicicletes, però Roger no coneixia la paraula imPOSSIBLE i quan va poder tornar a parlar va dir que quan tornés anar en bicicleta disputaria la Titan Desert, la cursa de muntanya més dura del món.
Cinc anys després, el maig del 2017 fa realitat el seu somni i va començar a pensar de nou amb un nou projecte per desenvolupar un nou concepte de bicicleta i continuar amb la missió del seu avi.
Roger Tuneu s’ho va passar molt bé el 2018, va viure uns dies al cor dels Pirineus, concretament a la Vall Ferrera, on es va inspirar per les muntanyes més altes de Catalunya per crear les bicis de muntanya més salvatges per als MTBikers més exigents. Després, va tornar a casa seva, al costat oest del Montseny, on va continuar treballant per construir un producte d'alta qualitat.
El nom PYRMON és una combinació de dos terrenys de muntanya, PYRenees on vam néixer i el MONtseny on fabriquem les nostres bicicletes.
A més, el nom dels quadre per als quadres de bicicleta de muntanya rígids i dobles prové de la muntanya més alta de Vall Ferrera i el Pirineu català, la Pica d'Estats (3143 m).
La nostra missió segueix sent la mateixa que JOACRO: trencar teories!
Per això, hem establert tres pilars fonamentals:
Personalització: la personalització no té sentit sense conèixer l’individu, per la qual cosa ens agrada comprendre els vostres somnis, esperances i pors que us motiven a avançar. Els nostres productes estan dissenyats exclusivament per a cadascun de vosaltres. Aquesta és l’única manera d’assegurar-te que la teva PYRMON sigui la teva bicicleta perfecte.
Innovació: l’única manera de descobrir els límits dels possibles és superar-los fins a l’impossible, i estem graduats en això. Apostem pel nostre potencial, per crear coses noves i sorprendre els genets més salvatges i exigents.
Rendiment: Atreurem els resultats que cerquem, de manera que posem a prova tots els nostres productes en les condicions més extremes que puguem imaginar, perquè aquesta és la millor manera de garantir el millor rendiment.
Som un equip de persones que evoluciona constantment per oferir el producte més exclusiu de la millor qualitat possible, per tant, abans d’aparèixer al mercat, estem segurs que les nostres bicicletes podrien suportar les condicions més extremes. Per això vam estar presents a les curses més extremes del món.
Si us pregunteu per què al nostre principi pintàvem bicicletes en dos colors (un a cada costat) és perquè tots tenim un costat bo i un molt bo. Hem escollit el color magenta perquè és un color d’Espiritualitat que ens representa en tots els significats: actitud, innovació, creativitat, vitalitat, alegre, enèrgic, positiu, etc. Per això et deixem triar el color que més t’identifica.
Vam començar a vendre bicicletes al gener del 2019, així que som una marca molt jove però amb una gran experiència de vida, amb grans lliçons apreses i esperem poder compartir grans aventures junts!